Uw infographic

uw boodschap in één beeld helder verteld


Wilt u op een overzichtelijke manier ingewikkelde onderwerpen of veel feiten presenteren? Een infographic maakt dit in één oogopslag duidelijk naar uw doelgroep. Kortom: het is een visuele weergave van informatie.

Infographics kunnen bestaan uit foto's, illustraties, grafieken, tekst, enzovoorts. Infographics geven vaak een analyse of actuele gebeurtenis weer. Ze zijn in allerlei formaten te maken waardoor ze in diverse communicatie-uitingen gebruikt kunnen worden.

Het is erg belangrijk dat de informatie van de infographic aansluit bij de vraag: wat wilt u overbrengen? De informatie moet relevant zijn en uw doelgroep aanspreken.

Wat doet een infographic?
Print infographic
Online infographic
Pictogrammen

print infographic (offline)


Wilt u dat de infographic kan worden toegepast in uw brochure of flyer? Naar aanleiding van uw input maken wij passende infographics in de gewenste afmetingen. Ook kunnen wij deze implementeren in de gewenste uiting.

online infographic


Wilt u de infographic online delen? Wij zorgen dat deze online te gebruiken is in het juiste formaat. Infographics geven de stof duidelijk weer, bijv. in e-learningmodules. Offline infographics kunnen eventueel online gedeeld worden.

Pictogrammen


Wilt u uw boodschap graag duidelijk in pictogrammen omgezet zien? We kunnen ook uit pictogrammen een infographic goed opbouwen. Ook zijn deze pictogrammen makkelijk te hanteren in uw communicatie-uitingen.

De voordelen


Infographics zijn:
  • Handig om complexe tekst, data, cijfers, schema's, processen, cyclussen, jaarverslagen duidelijk in één beeld weer te geven
  • Opvallend! Dus ook goed te gebruiken voor Social Media
  • Een duidelijke combinatie van vorm en inhoud
  • Voor het vertellen van uw verhaal
  • Voor het leiden tot naamsbekendheid, waardevolle leads en contacten
  • Makkelijk te delen (gaan viraal)
Infographic

het proces

aan te passen op uw wensen


Het begint vaak met de vraag: "Is deze informatie geschikt om te gebruiken in een infographic?" Wij helpen u deze vraag te beantwoorden.

Infographics leggen de kern van uw boodschap duidelijk uit. Belangrijk is dat er geen vertrouwelijke informatie zomaar gedeeld wordt en dat de informatie een duidelijke boodschap vertelt.

In een eerste gesprek horen wij graag uw wensen aan en stellen wij een aantal vragen. Dit gesprek geeft ons ook de kans om u en uw smaak te leren kennen.

Na dit gesprek stellen wij een offerte voor u op. Als u akkoord heeft gegeven bepalen we eerst wat voor stijl, eventueel passend bij uw huisstijl, geschikt is als uitgangspunt voor het maken van de infographic.

Naar aanleiding van deze informatie en de aangeleverde informatie bedenken wij een concept met de informatie waarvan wij denken dat die in de infographic terug moet komen. Als het concept akkoord is, sturen wij een grove schets toe van de indeling, waarna we beginnen met de daadwerkelijk uitwerking.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op:

Contact


Interesse in een kennismaking?
Meer informatie over een product?
Vrijblijvende afspraak inplannen?
Vraag het ons Afspraak maken